måndag 31 mars 2008

Helgen, Thailand mm

Hallå dagboken! (eller är veckoboken eller månadsboken ett mer passande namn kanske?)Helgen har varit OK men ganska tråkig, gubben har knegat igen och jag vill ju vara med honom! Men jag och lilleman har klarat oss bra. Gick på stan en runda i lördags med Josef och Maria, betlehem har verkligen blivit modernt!! Liknar staden Jönköping oxå, och ja det var det nog oxå. ;-) Isac var dock trotsig så det blev en kort shoppingrunda. Isac är inte den ultimata shoppingkamraten direkt. Igår var det kyrkan som vanligt, kören Instrument of Praise var där och sjöng och de var ju bra, men de lovsånger de sjöng var typ ingen som kunde. Men det var ju givetvis härligt ändå! Efter mötet åkte vi upp och käkade på ikea, blev så knasigt i lördags när jag väntade med att äta hela dagen för att vi som familj skulle äta middag på em, då hade patrik redan ätit sa han kl 15. ;-) Men han åt snällt av min pasta med bacon och ädelostsås iaf. Igår åt jag iaf en kalasgod grekisk sallad på ikea! Sen var vi på en lite mer lyckad men dock nästan lika kort shoppingrunda som föregående dag. Jag och shopping går visst inte ihop längre heller. Gillar det helt enkelt inte.

Nu sitter jag här och väntar på att gubben ska ringa, vi skall ner till banken och fixa ett ärende där. Alla sysslor är gjorda.

Vi har bokat en resa till svenskarnas "nya" favoritresemål Thailand, det fanns några få platser kvar i FEBRUARI nästa år. Så vi knep den sista platsen på ett lite mindre svindyrt hotell. 370000 lappar får vi betala för ett tvåstjärnigt hotell! Och få inte för dig att men hallå man ska boka REGULJÄRT och sen ta hotell, nej det blir varken billigare eller häftigare. Det var vår urspungliga plan, men vi konverterade till chartern efter insikten att det faktiskt blir både billigare och bekvämare med charter. Bara det att jämföra 10 timmars flygtid med 22 gör ju beslutet lätt!
Vi åker den 14 feb-3 mars alltså tre veckor! LÄNGTAN!

Näpp nu ska jag ta en promenad i solen!
KRAAAAAAAAAAAAAAAAM

fredag 28 mars 2008

PÅSKLOV!

Så dags att ha det som överskrift nu när lovet nästan är slut, men skulle bara belysa detta att det är aktivitet non stop så därför hinner jag inte skriva! Jag bedriver ett litet mini-fritids här. Har vart på badhuset, bowlat, badhuset igen och idag verkar det bli monkey town.

Igår var jag och Patrik på intruduktionsutbildning, även kallad handledarutbilding på Egerts oh Ulfs Körskola. Vi smälte in bra bland alla 16 åringar och deras föräldrar. ;-) Informativt, inspirerande och intressant var det. Bra föreläsare!

Detta blev mitt defenitivt kortaste inlägg!
På återseende på måndag!
Ha en härlig helg!

onsdag 19 mars 2008

Update?!

Ja så var det väl dags för en uppdatering, annars kan jag lika väl lägga ner mitt bloggande eller? ;-) Dagen idag började klockan 7 som vanligt med uppstigning, frukost till sonen och skicka iväg honom till skolan. Sen en LÅNG promenad med timmy, han älskar snö så han skuttade glatt på! Sen satte jag mig och kollade lite mail och så. Därpå den dagliga städningen av hemmet med disk, dammsugning, dammning och vattning av blommor men idag oxå med en bonus: golvtork! Puh det är ju som ett träningspass med moppning! :-) Så där får man ju två flugor i en smäll.

Helgen tillbringade jag och Isac i varandras sällskap då pappan hellre arbetade (och tjänade pengar) så det gjorde inte så mycket. ;-) Behövs ju endel av den varan då jag inte har ett avlönat arbete och både Polen och Thailandsresa väntar! Thailand är dock inte bokat än men kommer förmodligen bokas idag då resorna bara ser ut att bli dyrarae och dyrare, och då skall vi ändå bara ha flyg! De "billiga" resorna försvinner i rasande fart (jag vet, har kollar varenda resesajt konternueligt den senaste veckan.)
Lördagen spenderade vi på lekhuset Monkeytown, Isac apade sig med sin kompis William som var med. Jag iaktog de små aporna och försedde de med bananer (och annan fika)
Söndagen var vi på Gudstjänst så klart och sen Ikea så klart. TACK mamma oh martin för att ni räddade oss ur vår lilla knipa orsakad av TVÅ strejkande kort. Ett bankkort och ett busskort.

Nu ska jag fortsätta söka jobb sen när sonen kommer hem skall jag klippa honom! :-0 Hoppas det ser vettigt ut. ;-) Sen ska vi iväg till en kompis, jag ska väl baka nåt till fikat. Sen hem och laga middag i ultraspeed, Isac ska på Happy kl 17.30!

Det var allt för idag, hinner inte mer.

Ta hand om er!
Kram

onsdag 12 mars 2008

Oh happy Onsdag

Dags för en liten uppdatering eller? ;-) Ringde nyss till förskolan Kyrktuppen och smörade lite för att få ett vik där. Timvik that is. Min vän M menade på att de var desperata efter vikarier, även såna utan utbildning. Och ja hon verkade inte helt ointresserad "chefen" men just nu hade de fullt med personal ett bra tag framöver. Men sen är det ju eg inte barnomsorgen jag vill jobba inom primärt iaf. Sekundärt kan jag absolut tänka mig det eller varför inte kycklingjonglör? hehehe...nu har jag tittat/hört för mycket på Cartoon Network. Snart kommer min söta son hem. I morse vill han inte äta mer än halva mackan, precis som föregående morgon och den som föregick den morgonen...suck! Jag kände mig hemsk när jag faktiskt tvingade honom att äta fyra bett till för EN macka är väl det minsta man kan begära till frukost? Annars fick han inte gå till skolan. Om 5 år får man hota med att han måste gå till skolan om han inte äter upp. ;-)

Ikväll är det körsång för mig och Happy för Isac som gäller! Patrik muttrade något om att han skulle shoppa under tiden. Den dagen har tydligen blivit hans privata shoppingdag, blir en väldigt dyr kör respektive barngrupp!!

Vi har bestämt oss för att vara hemma i påsk, svaga som vi är lät vi oss lockas och övertalas av diverse erbjudanden om påskbord hos vänner. Hos oss blir det inget sådant då vi skall passa på att lägga de omtalade nya golven i alla rum. Isac ska få ett helt nytt rum oxå. Säng, skrivbord och typ inget mer skall in, några vägghyllor oxå tydligen. Jaja, det där överlämnar jag till byggmästaren. Men inredningen sköter jag!

Sa jag att jag och Patrik skall på handledarutbildning den 27 mars? Det ska vi. :-)
Den som skall vara handledare är ju Patrik och jag ska vara hans lilla elev..hehe Förväntar mig skräckblandad förtjusning, hoppas han inte är alltför sträng mot mig.Om någon känner sig manad att vara barnvakt mellan 17-21 vore vi glada!

Nu ska jag hänga tvätt och ta emot min kära son!

Puss och kram

måndag 10 mars 2008

Småtråkigt

Hej! Ja måndag idag ja, och sonen är fortfarande sjuk så han är hemma från skolan idag. Febern är inte så hög, ligger mellan 38-38.3 sen i lördags, men han vill knappt äta nåt och kräktes i lördags, sen har han mest spottat...;-) Fräscht va? Att skriva om i en blogg menar jag. Så dagen idag blir förmodligen relativt lugn och nätintill lamslagen. ;-) Isac ligger mest i soffan och beordrar mig att ge honom det och göra det så det är ju tur att jag är hemma. :-) Han har som sagt varit sjuk hela helgen så igår blev det inte ens kyrkan på förmiddagen. Men uppe vid 8 var vi ändå som vanligt. Patrik och Isac åkte iväg och tvättade bilen och handlade så Isac fick lite syre i lungorna. Jag fick slöa lite hemma och det var SKÖNT! Sov dåligt på natten till söndan eftersom patrik kom hem vid 1.30. Och innan dess kunde inte jag lägga mig..SÅ ovan vid att han inte är vid min sida! :-) Sen hade vi en härligt slö söndag hemma, hyrde Evan den allsmäktige och tänkte va bra, den gillar nog Isac oxå och märkte sen till vår glädje att man kunde se den på svenska. Men hur länge tyckte han det var kul? I ca 3 minuter, sen gick han inte till sitt rum och tittade på CN. ;-) Men jag och Patrik satt iaf och småskrattade åt den lite söta men kanske inte varken realistiska eller meningsfulla filmen. Gud kommer aldrig mer sända en syndaflod för Jesus har ju tagit straffet på sig och dött för våra synder. AMEN!!

Sitter och klurar på vad vi skall hitta på i påsk, vi tycker att vi behöver komma iväg och bara ägna tid åt varandra och kanske fly det hysteriska "vi skall fira påsk med hela släkten och vänner-köret" det blir inget av det till slut ändå. Och minst lika dyrt blir det garanterat!! ;-) Så förslagen hittils är väl Stockholms eller Göteborgshelg, Kryssning eller Danmark. Detta gärna kombinerat med någon typ av kristen konferens om det är möjligt, eller iaf ett passionsdrama. Sen ska detta då inte kosta en halv förmögenhet då vi inte är varken halvt eller helt förmögna. Så nu ska jag fortsätta leta! ha en kanondag!
KRAM

tisdag 4 mars 2008

Kort rapport (känsliga ateister varnas, andligt innehåll)

Hej allihopa! Hoppas ni mår lika bra som jag idag. Jag menar: Solen strålar från en klarblå himmel, ja jag vaknade tom av att solen sken in genom fönstret (kl 07.00) sen en långpromenad med grisen. Sonen glad som en sol även han för att gå till skolan som han ÄLSKAR! hehe..Ja får verkligen hoppas den känslan varar LÄNGE. Men jag ska nog inte sola i orginalsolen idag utan funderar på att lägga mig i kärringgrillen en stund. Gå ner dit, sola lite och sen gå på möte klockan 10. Dagen kan inte börja mycket bättre eller?? Sen ikväll är det väckelsemöte IGEN, igår var jag, Patrik, Isac, Mamma och Martin och EMELIE på ett otroligt starkt möte, inte i det avseendet att det var spektakulära händelser eller höga halleljuarop (även om det oxå är härligt). Nej det var en enkel präst från svenska kyrkan. Han talade och sjöng om att vi är älskade DÄR VI ÄR, inte var vi BORDE VARA. Alltså: släng bort bilden av att Gud kräver perfektion av dig, varken då eller nu. Han älskar dig som du är!! Kanske låter banalt, men så är det! Han talade rakt in i en viss människas liv, en som jag älskar väldigt mycket och som jag vill ska bli helad och befriad!

Ikväll ska vi med kören medverka, även Isac och "hans" kör Happy och den med äldre barn "Joy". Kommer bli en härlig kväll för alla åldrar! VÄLKOMNA!! Kl 19 that is. Se det som att du går till världens bästa läkare/terapeut/kompis/vän/inspriratör ja tom en som kan ge ditt liv en mening, en mening som består oavsett omständigheter! Och på det får du massa underhållning, härlig sång och musik och gemensakap. Gratis! Jag sätter 1000 spänn på att du får ut mer av det än om du sitter framför Tv:n/datorn samma timmar samma kväll. Förmodligen kommer du int ihåg ett dyft av det du såg dagen därpå. Och oavsett om du HATAR kyrkan och allt den representerar så kan du ju gå dit, finns inte Gud enligt dig har du ju inget att förlora, lite sång och musik har ingen dött av och påverkad blir du ju inte ändå. Har du aldrig sett ett TV-program du antingen inte tänkte se, tror att du skulle tycka illa om, eller bara är likgiltlig inför? Trodde väl det...;-) Gå dit av ren nyfikenhet! Du kommer inte bli överfallen av ett gäng predikanter, uppmanas att klättra på väggarna eller något annat tokigt du hört från vänners bekanta eller media att pingstvänner gör. :-)

Oj klockan sprang iväg! Nu ska jag gå ut!

KRAAAAM

måndag 3 mars 2008

WeekEND

Då var den här underbara helgen till ända! Ja det är ju måndag idag tom. Men den här veckan är det bara saker att se fram emot. Evangelistveckan går av stapeln i morgon och då är det möte varje kväll sen tisd, ons, tors. På onsdagen ska vi sjunga (kören). Vi sjöng igår på gospelkvällen, vilket ös!! Gick oväntat bra, trots att jag började i onsdags kunde jag alla sånger utantill. En helt underbar kväll med lovsång och bön för sverige! Anna och hennes tre barn kom, mamma och Martin och Anna, Tess och Rebecca kom de med! Så kul!!

Klockan är lite över 9 och jag har skickat iväg sonen till skolan, vart ute med hunden, diskat, dammsugit och städat. Vad gör jag nu då? ;-) Ska söka några jobb idag och skicka in alla papper som vägverket vill ha. Det dröjer nog inte länge innan jag har den där lilla magiska lappen i min hand (körkortet). Just det, det är ingen lapp längre utan ett riktigt plastkort! ;-) Patrik ska gå handledarutbildning och jag ska börja plugga!! Skräckblandad förtjusning är väl en talande känsla inför körkortstagning, men köra bil: Jippi!

I lördags var jag och Isac med Susanne med familj till örebro, Våra gemensamma vänner Zahra och hennes man Gustav hade 60-års kalas!! Det var trevligt. Känslan av att befinna sig på et dagis var näst intill total, då det var ty 20 barn. Söta!!
TUSEN TACK för de goda smörgåstårtorna du och de söta tanterna hade gjort och allt annat Zahra! Puss! Bilresan var lite seg dock, men lilla komikern Felix och härliga tjejen Ylva som underhöll min son (och mig) gjorde det hela mycket roligare!

Nu måste jag sluta...har ont i skallen och mår av någon okänd anledning illa!
KRAAAM