torsdag 24 april 2008

Freeedag!

Hej svejs dagboken! Eller typ...Solen skiner och livet leker! :-) Skall ut idag som vanligt och vistas i solen, man får passa på medans den har vett att visa sig! I helgen verkar det bli ganska späckat med aktiviteter, UNG KRAFT i huskvarna som jag kanske skall gå på, vill dock ha sällskap av någon. ;-) Sven Ingvars spelar ju inte så min man är nog utesluten...Sen är det någon slags dansfest i jönköping, jag gillar ju dans och Isac vill kanske börja dansa..:-S Så det kanske kan vara nåt att kolla in åtminståne! I em blir det Veckans höjdpunkt för svennsons: VECKOHANDLING! Nu har vi en såndär beepmojäng så det går både snabbare och smidigare, om man bortser från förra veckans handling då vi fick en sån där kontroll. (vad 17 den nu heter). På söndag har vi eg körresa med den kör jag är med i. Pingstkyrkans. Men jag känner att jag inte vill gå upp kl 4 för att sedan åka buss halva dan och missa dyrbar kvalitetstid med min lilla familj. Mannen har jobbat varenda helg den senaste tiden och nästa helg ska jag och Isac på familjeläger i bunn.

Igår var vi på skolgårdsfest, och tack vare det underbara vädret var det faktiskt riktigt kul! Isac köpte lotter och spelade spel för detta årets veckopengar typ.
Jag har nog fått fnatt...vill ha tillbaka vår gamla husvagn som Patrik så omsorgsfullt och tålmodigt totalrenoverade för typ 5 år sen...:-( camping verkar vara det man har råd att göra på semestern och det är ju MYSIGT! Om det inte spöregnar hela sommaren vill säga. :-) Men det kan ju bara bli bättre än föregående år!

Äh som ni ser har jag inget glamoröst eller kul att skriva om så nu slutar jag.

Ha en underbar helg!
Blessings

måndag 21 april 2008

fredag 18 april 2008

Ikväll skall jag gå ut

Snacka om velig! Nu fick jag helt plötsligt lust att gå ut iaf. Kan vara solen, kan vara att jag är smått uttråkad. Vem vet. Men hallå gillar ju eldkvarn, klart jag skall gå!! Fikade bara på ikea och åkte hem, har INGEN lust att shoppa. Inga pengar, ingen inspiration.

Kanske bättre ja meddelar imorrn huruvida utgång skedde eller ej. Men egentligen: Vem bryr sig? De få personer som läser om mitt velande får ju höra det ändå.

Puss

Ingen utgång men väl fika!

Lika bra det! :) Jag skonade stackars S som inte älskar eldkvarn och var trött och allergi-ig. Och trött det är jag med idag, vet inte varför! Känner mig helt seg och har ont i kropp och huvud (sitter inte huvudet på kroppen?) :-) Istället ar vi en fika nånstans, förmodligen på ikea eftersom båda ändå skulle dit. Varför betala 100 spänn för kaffe och bulle när man kan betala 10? :-) Fet blir man ju ändå. Hehe Tror det är lika bäst att jag inte går ut, ska vara ensam med Isac hela helgen och då vill man ju vara i sitt esse som mamma, ingen trött sleta med onda fötter och hes hals. Jaha hon skulle supa sig dyngrak tänker du, men där måste jag göra dig besviken. ;-) Tar på min höjd ett glas och det händer kanske 2 ggr om året. Är alltså inget fanatisk absolutist men anser att livet är både roligare och mer meningsfullt utan. Gillar smaken av ett glas rött, men har avsmak för alkoholromantisering och glorifiering. Hela samhäller går ju ut på att Fest-det är att supa (neeej vi super inte utan vi tar bara ett par öl) Jojo det heter så. Men de gånger jag vart ute på lokal och alla tagit "ett par öl" har det isf visat sig att de inte borde ta en öl. kanske inte ens tänka ordet alkohol om de blir som primitiva slemmon med reptilhjärna av det. Tjejerna blir dessutom oerhört sexiga! Kolla dansen!

I sommar ska jag på festival och då får man ju höra flera band till samma pris som jag nu skulle fått höra ett som gjort 4-5 bra låtar totalt. Jepp jag är snål när det kommer till sådant kan jag gott erkänna. Man får helt enkelt erkänna att man blivit lite äldre och aningen klokare. Ska dock upp till a6 ändå och inhandla några klänningar (eller hoppas på det) det brukar nämligen inte finnas ett jota för mig! Om jag inte vill ha klänning och tält i ett då förstås. Men jag tänkte köpa ett tält separat. :-) Nu skall jag iväg!

Ha en kanonbra helg i solen alla!
Kram

onsdag 16 april 2008

Iskallt ute

Har nyss varit på ute med vovven, fyyy va kallt det var! Blev ännu mer längtansfylld av resan till Kära Gran Canaria. Känns på nåt vis som att åka hem! :-) Ska dit två veckor i maj btw, om ni inte visste det. Fröknarna på Isaks skola kommer jubla, men han ligger redan ganska långt före många (OBS inget skryt utan bara ett konstaterande om att i svenska skolan på gran canaria lär barnen sig lika mycket som de gör i sverige på ca 3 år.) :-) Min son är normalbegåvad med en stor kärlek till matte. Inget mer med det. Men visst är det kul att han älskar skolan! Käre Gud låt honom fortsätta ha den inställningen så han inte blir hemmafru som sin mor...hehe

Jaha grattis HÅVE det var ju kul att era inhyrda spelare är duktiga! Fatta va lover de får in nu på 7 matcher...skrattretande. 3 av spelarna är från jönköping. Nu blev väl alla ölmagade gubbar glada framför TVN! Grattis gubbar!! När detta är över börjar VM...vad säger mig detta att jag bryr mig överhuvudtaget? Titta mindre på TV och lev i verkligheten Mia! :-) Så du slipper irritera dig över att de ställer in alla bra program till förmån för Flishockey.

För övrigt fattar jag inte varför jag skriver blogg. Har insett att folk inte vill läsa om djupa och mindre djupa funderingar. De vill de flashiga bilder, snygg design, bilder på kläder, politisk korrekthet, skryt och mer bilder på kläder. Inget av detta är jag vare sig särskilt intresserad av själv (kan dock läsa andras) eller begåvad med att överföra till text och layout. Sen uppdaterar jag sällan. Eller det varierar, ibland har jag tid och lust att skriva, ibland inte. Helst skall man uppdatera minst 5 ggr om dagen och redovisa sin dag i detalj, men mitt liv är så ointressant och oglamoröst så vem vill höra om vad jag gjort? Tja jag kör väl på mitt race, kanske jag slutar blogga, kanske jag fortsätter förvåna. :-) Det är onekligen ganska kul att skriva.

Idag ska Isac till Tandläkarn, det kan sluta hur som helst. Antingen har han ca 5 hål pga för mycket godisätande under lov. Eller så har han noll hål pga flitigt tandborstande. Mig har de kallat på självaste födelsedagen, min alltså. Men attans, då kan jag nog inte komma, är på familjeläger i bunn...:-S

Har utlovat bilder ett tag nu och Patrik som lättare får tummen ur vad gäller bildöverförande, har nu satt in vårens bilder. Så ev kan ni få se nåt kul.



Inte så kul kanske, men dock så romantiskt
Lovade ju gubben för ett tag sen att sätta in bild på de fina rosorna han gav mig efter en kväll av lite "meningsskiljaktigheter". Ja vissa par har sådana utan att det är farligt eller gör att man älskar varann mindre och skriker: JAG GÖR SLUT!

Nu ska jag göra nytta!

Gud välsigne er!

lördag 12 april 2008

Profan musik på lokal

Patrik borrar så det låter något så kopiöst så här sitter jag med hörlurar och lyssnar på Eddie Vedder-Socity igen...Yes vilen skön låt! En annan skön och nostalgiladdad låt är Kärlekens tunga med ELDKVARN och de kommer hit den 18 april. Då blir man helt tvungen att frångå sina principer och gå ut på lokal. Men ingen tvingar ju i mig sprit tack och lov. :-) Rockgarden that is. Gissa vem som kommer stå längst fram och skråla? Hoppas få med mina vänner M och S.

Här har ni den:

Lyssna och njut!
En av de bästa låtarna någonsin!

Idag har vi annars varit på ikea och köpt grejer till isacs rum, bla konsollen som Patrik sätter upp nu till Isacs tv. Kuddfodral till jättekuddarna och en hylla till dvd och tv-spel under tv:n. Allt för att skapa fri yta i detta minimala rum.
Åkte hem, lagade mat och sen har jag försökt installera en grej på isacs dator (ett trådlöst usb-grejs) med hittils ej uppnådd framgång. Men datan är ju 100 år gammal så det fanns inte ens servicepack 2 på den. Men tro för den delen inte att vi är otacksamma pappsen, åh nej vi äro så tacksamma! För träningsmaskinen med fast den stå ganska still och dammig där inne...Men imorgon så! :-)

Ikväll blir det myskväll, måste passa på att krama på killarna nu, Patrik jobbar nästa helg igen!! :-( Menmen det är värt det.

fredag 11 april 2008

Gladare! :-)

Nu är det helg, Patrik är på väg hem med pizza, ja det är ju fredag då kan man unna sig det. Isac är ute och cyklar efter 1 veckas isolering. Lyssnar just nu på underbar musik som min vän Henke har skickat till mig. Eddie Wedder, så skön!!

Jag har hela helgen för mig själv nu säger P, men jag vill ju bara va med honom eftersom han jobbat de senaste tre helgerna!

Kram

tisdag 8 april 2008

VAB utan ersättning (givetvis) :-)

Är hemma med sjuk stackars Isac. Ringde vårdcentralen nyss efter att ha belyst en hemsk beläggning i den sjukes hals. De hade inga tider idag utan tykte vi skulle komma i morgon. Hehe...jaja...tur att inte inbillningssjuka går före sjuka barn. Den arrogant sjuksköterskan tyckte dessutom att om febern gick ner (han har haft över 39 grader sen i söndags så behövde vi inte störa utan boka av tiden imorgon kl 13.30. Det skulle gå över av sig självt TILL SLUT...suck.
Sa detta till Patrik nyss, han ska köra in Isac till akuten, man får vänta men får iaf hjälp samma dag och penicellin som är i det närmsta nödvändigt vid en halsfluss som jag är helt övertygad om att det är.

Helgen blev halv på nåt sätt eftersom Isac blev sjuk på söndan redan. Så jag fick ha sjukstuga här hemma medans Patrik gick i kyrkan. Han va så stilig så...;-) På lördgen fick vi en massa gjort, Isacs rum ser äntligen ut som ett pojkrum ska (med några undantag typ en bokhylla här och en byrå där). Patrik körde ut alla möbler som var morsans dit så nu behöver vi ny fåtölj i v-rummet och möbler i Sovrummet, endast en säng där nu. ;-) Nu är det bara pengarna som fattas till att inreda.

Var på anställningsintervjuv igår, tror jag gjorde ett ganska bra intryck, han kunde nästan garantera mig jobb, men först ville de "klä på mig ett truckkort" som han uttryckte det. Men vilka lama svar man ger ibland, eller inga alls typ. Men huvusdaken är ju att han tyckte jag verkade både kompetent och bra. :-) Ska inte ropa hej än, men det ser ljust ut! Ska även söka några utbildningar.

Tyvärr Thailand, ni får le åt några andra status-sökande Svenssons, för våra pengar får ni inte. Istället skall vi investera dem i GC, säger investera eftersom det finns potential till ett liv där några månader om året på vintern där. Sist gick det inget vidare men skam den som ger sig! P har fler lovande kontakter. Siktar först och främst på en ren semester i Januari blandat med lite kontaktknyteri.

Nu ska jag hämta tvätten...
Ha en skitbra dag!

fredag 4 april 2008

Fantastisk fredag! (oh yes Ronny, livet är fantastiskt)

Och jag har en helg med min man att se fram emot! Han har jobbat varenda himla helg i flera månaders tid undantaget påsken, så nu får det va nog med arbestknarkandet!

Jag vill tacka susanne för att jag fick följa med till Ullared som du lovade, Tack Susanne...;-) Köp en komihågtavla är du gullig. Eller var det avsiktligt? *gråter*
Jaja nu har jag snart egen bil, har nämligen fått mitt lämp nu så det är bara att börja övningsköra! Skylten sitter klistrad på kylskåpet. Råpluggar nu på det nya program jag har köpt, Bonniers Trafikskola, grrreat!! Snart har jag den där lappen i min hand och då kan jag åka jorden runt om jag vill i en golf...;-)

Överskriften idag vill jag alltså tillägna min kära bror Ronny som tycker allt är fantastiskt, otroligt och alldeles alldeles underbart! Ossj devon tjavon! Saknar dig så du vet, så nu kommer vi snart och hälsar på. (Inte för att du läser min blogg).

Helgen ser ut att gå i nyttogörandets och socialitetens tecken (heter det så). Vi skall flytta möbler hit och dit och mölera nytt i Isacs rum. Vi skall hjälpa morsan att välja färg. Vi skall gå på bomässan och stanna länge vid fotomässans monter och beundra Marias verk. Vi skall gå på Lördag live i pingst (jag och syrran) Och allt detta skall alltså göras i morgon lördag. Tur att man inte är tidsoptimist! :-)

Idag vaknade jag med ett ryck kl 7.55, MAMMA KLOCKAN ÄR FEM I ÅTTA! Hann Isac till skolan? Givetvis! Tack och lov för risifrutti och att han är nyklippt i snaggstil.

Det var längesen jag satte in nån bild, ska se om jag hittar nåt kul, annars slutar jag nu. Over and out!
Ha en kanonhelg alla! Kramelikram

Sommarbild på vår stuga