tisdag 30 september 2008

Hundvakt fixad!

Jag är så tacksam mot min snälla mamma som ställer upp och är dagmatte! Blev ju lite sista-minuten-stress sådär, och jag tar på mig ansvaret för den. Men eftersom Bamse är min enda lilla bebis så är jag väldigt noga med vem han spenderar dagarna med.;-) Och mamma känner honom, även o det var för länge sen de sågs! Gud välsigne dig mamma!

Just nu tittar Patrik på nån serie, "främmande fågel" eller nåt, men jag tycker det är kassa skådisar och är trött på den typen av serier. Så jag slänger in ett litet kvällsinlägg. Inte bra, kan ju sluta hur som helst...;-) Men ni kan nog fortsätta läsa, lovar att varken predika eller flumma ut.

Idag har jag gjort i princip så lite som möjligt, de vardagliga bestyren kommer man ju inte ifrån, men för övrigt har jag och Bamse mest softat. ;-) Gjorde "G special 2" till middag och tänkte sonen skulle äta det när han kom hem, men då hade han redan ätit det hos G himself. ;-) Tog en sväng till Ica maxi för att kolla i deras "snygg-men-fotriktig" sortiment, och till min förvåning hittade jag faktiskt ett par, men då fanns givetvis inte min storlek. Men mina tygskor får duga till en början så får jag spana in vad de andra städtanterna har på fötterna.

God natt önskar jag er alla!

måndag 29 september 2008

Familjefoto!



Ett sådant ska väl alla familjer ha eller? :-) Detta togs dock inte med påtaglig entusiasm av samtliga familjemedlemmar. Dels för att man aldrig tycker man "fastnar" tillräckligt bra, dels för att det var typ det femtielfte försöket. :-)
Syftet var att svärfar med sambo (som nu är i hennes hus i chile) skulle få det. Och det är nu ivägskickat!

Trevlig Helg!





Måndag morgon och ännu en helg är över! En helg i flitighetens tecken, iaf för min man. ;-) Detta har han bla hunnit med: Putsa alla fönster, tvätta mopeden och bilen, rensa avloppet, satt ut annonser på moppen och däck (som han råkade köpa trots att han redan hade fyra nya vinterdäck redan) Tvättade gjorde han på fredagskvällen oxå. Vilken karl man har! ;-) Lagade god middag på lördagen med. Äsch nu känner jag att det dryper fett av mig här...haha Kom på att vi faktiskt tvättade tillsammans på fredagen, så nu lyfter jag ner gubben lite på jorden. ;-)

Annars i helgen har vi gjort ungefär det vi brukar: Isac tränade innebandy på lördagsmorronen och skulle egentligen spela match igår i idrottshallen, men det var för få pojkar som kom så det blev inget med det. Jag övade i kören och sjöng sen på mötet, gick kanonbra tycker jag, trots att vi inte var många. Igår åt vi faktiskt på ikea pga der tajta schemat. Kycklingspett, potatis och bearnaisesås, jättegott!
På lördan sprang vi en sväng på marknaden men det var inget att ha. P köpte strumpor till ordinarie pris på intersport, det var allt!

Jag är TRÖTT idag! Och vet varför men tror inte ni är så intresserade av att höra det. ;-) Var uppe 6 med bamse som vanligt och har gjort mina "sysslor" så en tupplur kanske vore nästan befogad? På onsdag börjar det skoningslösa arbetslivet, slut på att styra sin dag lite som man vill! :-) MEN vad jag längtat efter att få jobba! Ska iväg och köpa skor sen, ska bli mycket intressant att se Eccos utbud av snygga skor! ;-)

Har ju utlovat bild på Bamse (som söker hundvakt) och har nog en på lager här nu äntligen! Eller så får ni stå ut med ett familjefoto. :-)
Känner mig väldigt generös idag, så det blir foto i plural.
Men de är längst upp. Haha...

Kram! Ha en underbar dag alla!

onsdag 24 september 2008

Äntligen fått jobb! Hundvakt sökes!

YAA!! Äntligen skall jag ur arbetslöshetsträsket lyftas upp! Har fått jobb på Stora Hotellet! Arbetskläderna är följande: Kjol, strumpbyxor, skjorta och fotriktiga skor. Där uppkommer ett litet problem: Fotriktiga men samtidigt snygga skor, hur skall det gå till??! ;-) Får väl ge mig iväg imorgon och leta på Ecco eller liknande, vilka jag vet har ytterst fotriktiga skor, men är de snygga? Mjaaa...;-)
Jag skall städa förresten! Det är något jag kan iaf...hehe..även om jag just inte städat på hotell innan. Jag börjar nästa onsdag kl 9, nedan kommer därför en liten "annons" läggas ut:

Hej jag heter Bamse. Min matte skall lämna mig alldeles ensam hela dagarna, med början nästa vecka ons-fredag ca 8-17. Det är inte alls roligt tycker jag, för jag är van att ha henne hemma!! Bortskämd som hundan är jag. Iaf med att ha någon hos mig nästan jämt som går ut med mig ca varannan timme (jag är bara 5 månader än), gosar med mig, ger mig vatten och mat samt fostrar mig så gott det går.
Du som ska ta hand om mig får gärna vara hos min matte, men jag kan vara hos dig med. Men skäll då inte på mig OM det råkar ske en olycka. Lite kiss kan komma om jag är uppspelt. Dock kan jag lämnas typ fyra timmar som mest, så du behöver inte sitta vid min sida jämt. :-)
Mina intressen:
Dricka vatten
Äta mat
Titta på TV, i synnerhet djurprogram
Promenader
Hälsa på andra hundar och människor
Sova
Träna (kan sitt, tack och stanna--nu kan du komma)
Leka med mina saker
Tugga ben
Bara vara
Mysa och pussas
Om jag är busig (nafsas el skäller lite) så tar matte tag i mig a la caesar och lägger mig på sygg, då blir jag så undergiven så)
Men för det allra mesta är jag lätt att ha att göra med, snäll, barnkär, kärlekssjuk,rolig, lättlärd och din bästa vän!
Svara här eller maila: mia_dahlberg79@hotmail.com om du vill ha sällskap
om dagarna eller känner någon som vill det. Någon fet lön kan tyvärr
inte utlovas, men en lite symbolisk summa kanske.
För en som inte har sett mig är jag en liten pälsig sak ( shih-tzu), alltså
ingen kamphund (även om jag skulle vilja vara en) ;-)
Tack tack på förhand! *tass* Och puss från Bamse!

Om någon av mina vänner/släktingar råkar läsa detta får du självklart anmäla ditt intresse! Då jag inte har möjlighet att utbetala någon egentlig lön så vore det ju det bästa alternativet. Men jag lovar: Att vara med Bamse är lön för mödan! Om det ens är någon direkt möda. Han är väldigt lätt och ganska lugn, sover ganska mycket och är bra på att underhålla sig själv med sina gosedjur!

Matte hittar ingen bild på mig just nu, men det kommer senare idag!/Bamse

:-)

torsdag 18 september 2008

Trosdag? :-)

Har nyss varit på promenad med vovven, för fjärde gången idag. ;-) Att vara rumsren innebär att kunna hålla sig mer än en timme eller? Haha..Jaja det kommer väl. Annars har jag diskat och dammsugit som vanligt. Inte hunnit in i duschen än, men jag lovar att jag ska efter jag skrivit detta. Hehe...Mia är ingen skitgris. Just nu leker min lilla gris med sin vovve. Han är för go!! Ska se om jag har något foto att placera in här nedan.

Igår var jag på kör! Gott att få sjunga igen, vi skall sjunga på de följande fyra söndagarna, gudstjänsterna är då flyttade till kl 16 så nu har ni inget att skylla på ni morrontrötta! Och folk brukar uppskatta mötena när vi sjunger. Faktiskt. :-) Ni som inte brukar gå till kyrkan är speciellt välkomna de söndagar som följer, massa grejer för er bla gratis fika, cd-skiva, lättsam stämning osv. VÄLKOMNA!!

Jag har anmält mig till en kurs på högskolan i Umeå (distans) Spanska. Be gärna för mig ni som tror på bönens kraft!! Att jag kommer in alltså. :-) Om det är Guds vilja så gör jag ju det.
På tal om Guds vilja. Patrik jobbar nu för ett par i huskvarna som är helt underbara, Patrik får både predikan och hantlangarhjälp av mannen i huset! :-) Ett bönesvar både från deras och vår sida. Så Herren bakade in flera bönesvar i ett!! Be om en sak: få tre!!

Imorrn skall jag nog träna igen på kungsporten. Vi hade så kul sist jag och min kompis. De flesta hade nog kul åt mig. Totalt otränad, otaktisk och okoncentrerad framförallt (det sistnämnda pga mitt och Annas flamsande) Skönt att vara lite tonåring på nytt sådär. Haha! :-) Att bussen går direkt till kungsporten underlättar det hela med, trots att jag sist råkade plinga en hållplats för tidigt. Ehh sorry mimade jag och viftade lite med handen där bak i bussen. I helgen ska vi nog en sväng på Huskvarna höstmarknad, mest för att komma ut lite i den FRISKA luften. :-)

Nej nu var det ju detta med att skriva oftare men kortare inllägg. Så nu säger jag adjö, ha en bra dag!!

KJAMIZAR//Mia

;-)

onsdag 10 september 2008

Dra på trissor!

Ett inlägg till...nu måtte jag vara riktigt hungrig på bekräftelse. ;-) För visst är bloggande ett sätt att få bekräftelsebehovet fyllt för människan? Man vill gärna visa vad man gör, kan, är. Att man faktiskt INTE sitter och latar sig utan gör massa nyttiga saker om dagarna, bidrar med något, uträttar något. :-)Och framförallt så är man någon, ens handlingar och tankar blir svart på vitt. Så nu kommer jag göra det jag aldrig gör annars: Räkna upp vad jag hittils gjort idag. ;-) Jag har: Gått upp kl 7 som vanligt och sett till så sonen kom iväg till skolan, packa hans ryggsäck med badkläder och frukt samt sett till så han borstar tänder och klär på sig hela rena kläder. Får han bestämma själv blir det skitiga kläder med stenar, ekollon och pokemonkort i fickorna (snyggt), enbart t-shirt för det är väl sommar än? Och de obligaoriska foppatofflerna som pricken över i:et förstås. För de är enligt min son vattentäta???!!! :-)

Vidare har jag diskat, vart ute med vovven några ggr, dammsugit (och då innan plockat undan såklart). Nu sitter jag här, mindre glamorös och skall hoppa i ett nyligen upptappat, varmt bad. Sen skall jag gå och handla, ev baka en kaka till och lite senare laga middag. Ska fixa med mannens hemsida och betala några räkningar oxå.

:-S Detta kändes extremt konstigt. Att i detalj (nästan) rada upp vad jag gjort, för såhär ser typ varje dag ut. Imorrn skall jag tvätta oxå. På fredag ska jag kanske träna och gå på arbetsförmedlingens "jobbchans".
Nä detta blir första (?) och sista gången ni får en sådan redogörelse, i fortsättningen kommer jag leverera tankar, funderingar och kanske avvikande händelser i mitt liv.Ni som inte står ut med att jag är kristen och dessutom karismatiker, kommer troligtvis tycka att det var bättre förr. När jag åtminståne hade lite bilder från utlandet, rörde mig i profana sammanhang då och då (ok det kanske kommer ske, men inte i samma utsträckning) och visade prov på lätt labilitet och förvirring. :-)

Några snabba hälsningar till några vänner:
S, jag tycker du är OTROLIGT duktig med ditt Hus!! Imponeringen är total!

M, Vad du kämpar! Skola, jobb, barn, familj, träning...PUH! Blir andfådd av bara tanken. Men du fixar det supermamman! Impad är jag...Men jag ber för dig så du inte bränner ut dig en dag. Vi är ju bara människor om än vissa är mer som maskiner! ;-)

G, Du vet nog varför vi ej kan ses så mycket nu. Men din hälsning värmde mycket! TACK! Min insikt var just att jag skall stå på mig, innan nån annan gör det! :-)
Blessings till er! M och G och de övriga. ;-)

Nu: Hopp i badet!

Jesus älskar er!
JOHO! :-)

tisdag 9 september 2008

Offentlig ursäkt/bekännelse

Jag är en idiot. Ja det är bara förnamnet! Men Mia, nu är du så där självdestruktiv igen, tänker du..men läs då vidare! Jag är helt enkelt urbota dum! Här sitter jag, i mitt hem som jag älskar, trots att det är en hyresrättstrea. Jag har en helt underbar son: Begåvad, omtänksam, kärleksfull och tillika man. En man som sliter hela dagarna för att ge oss: Den ekonomiska försörjningen. Men jag då? Här har jag gått i månader och tyckt synd om mig själv, klankat ned på mig själv och framför allt sett ned på mig själv. Lyssnat alldeles för mycket på avundsjuka människors nedsättande frågor och kommentarer. Varför går du hemma? Är det inte tråkigt? Vad gör du hela dagarna? Hur klarar ni er? Söker du jobb? Vad söker du för jobb? När? Var hur? Varför? Det svaga i mig har tänkt: De har rätt, jag gör inte så mycket, och även om jag gör allt hemma och gör familjen glad och nöjd så är det ju INTE AVLÖNAT. Men den lönen som inte varit pengar då? En glad man som trött och hungrig får sätta sig vid bordet och avnjuta en god middag. En son som har en mamma hemma, redo att hjälpa honom med läxor, ta emot blommor han plockat, få höra att man lagat god mat och bakat en god kaka. Får inte glömma den lilla valpen Bamse, han har en matte som går ut med honom OFTA, leker och gosar.
Sen att hemmet är välstädat är ju trevligt det med, men inget måste.
Bara nåt jag gör varje dag för att det sitter i ryggmärgen. ;-)

På tal om kaka, nu doftar det himmelskt här av banan. Banankaka alltså. :-)
Tror gubben blir ganska glad när han kommer hem.

För nej, jag bakar inte kaka varje dag, då vore vi feta.

Min ursäkt är: Förlåt alla som utsatts för min deppighet, självömkan och vilja att vara andra till lags. Jag vill inte bli stämplad som arbetsskygg eller looser, men det vet och min man att så inte är fallet, så varför bry sig om avundsjuka människor?
Jag ber mig själv om förlåtelse för att jag haft låga, på gränsen till patetiskt låga (fast inte så låga som glocalnet då) haha jag kan inte låta bli!! Ja iaf tankar om mig själv. ALla andra har varit bättre. Men ingen är bättre än någon annan, A-lagaren är lika mycket värd som dig, du som är framgångsrik. Ni har bara haft olika förutsättingar i livet. Det ligger mycket tragik bakom.

Bekännelsen har ni redan fått, för något liknande har jag inte skrivit i bloggen. Detta har egentligen bara mina närmsta vetat om.

Jag har världens bästa jobb! Trivs så oerhört bra att vara hemma, vi vinner alla på det. Därmed inte sagt att jag inte söker jobb, inte vill jobba osv som många gärna vill tro. Livet skulle funka med ett hel eller deltidsjobb med, men tills dess njuter jag i fulla drag av att vara hemmafru/sekreterare. :-)

Gud älskar er, inte för vad du gör utan för den du är.

Varma kramar
/Den icke desperata hemmafrun