måndag 29 mars 2010

Förutsägbar?

Tjohej! Kände att det var dags för ett inlägg, vill ju för allt i världen inte att ni ska tappa intresset för mitt omåttligt spännande och intressanta liv! ;)

Helgen har varit lugn. Japp svensson-svensson ultimate. Lördagen bestod av handling på Ica-maxi, och då ingen storhandling, så där var vi kanske inte så svensson trots allt, men väl 1 korg och massa i famnen. För ingen av oss tog en vagn, och bara jag tog en korg. Vi skulle ju bara ha en paprika till kycklinggrytan och mjölk! hahaha..men det bidde visst en hel del annat oxå. Fast detta måste ju ha varit igår? Ja just det...muhahaha..börjar bli rädd för mig själv och mitt urusla minne.

I lördags då, som jag kanske borde tagit först, så var Isac på bowlingkalas. Innan det var vi och panikshoppade jeans och tröja till honom, för han har återigen vuxit ur allt och gjort hål på knäna på jeansen. Helst bor han iofs i svarta mysbrallor, men det kan man inte ha på kalas, menar mamma. :) Medan Isac var på kalaset tänkte vi luncha på ikea, men det var vi inte ensamma om att tänka. Ljuger nog inte om jag säger att 75% av jönköpings befolkning stod på den parkeringen. ;)Men det får vi tacka dem för, för det innebar att vi istället åt grekisk buffé på Pallas Athena. Lite mer spännande, lite mindre svensson. Kanske. :) Gott var det iallafall! På lördagskvällen tog mannen en sväng till världsmetromolen Månsarp och köpte oss en förtältsmatta som jag hittade på blocket. Ingen tid att förlora, som en gam måste man vara!! :) De hade visst tittat på honom som han vore från yttre rymden de där bönnerna i månsarp. ;) Stod ca 10 pers och knödde i en liten hall. Nog tur för mattan att den får bo hos oss nu istället. Nu har vi för övrigt allt vi behöver till husvagnen, ska hämta en AC i linköping som vi hittade på...tada: Blocket! :) Sen ska vi ju då hämta självaste husvagnen oxå, blir så fort vi kan få ut den från ladan den fn står i. Längtar!! Gullbranna! :)

Igår "missade" vi för övrigt kyrkan. Jag sov till 9.30!! Men vi får skylla på den dumma tidsframflyttningen. Vad ska det vara bra för? ;) Det blev lite hemmasysslor och mys istället, sonen var ute och lekte med kompisar hela dagen. Idag ska vi till pingst och titta på deras nya påskdrama, verkar riktigt bra med bra musik!

Nu har min mamma förmodligen gift sig på Gran Canaria. Fick inte komma på hennes bröllop heller. (min far gifte sig ganska nyligen och nej, det fick jag inte heller bevittna) Dock fick jag ju komma på festen efter, mycket trevligt. :) Så jag är int bitter!! Grattis till er Gunilla och Martin iallafall, må ni få ett lyckligt liv!

Tillbaka til verkligheten! :)
Kram

tisdag 16 mars 2010

Man ska ha husvagn!



Så vilken tur att vi har det nu då. ;) Inser att många ser ner på husvagnslivet. Det andas PRO, tråkighet och har töntstämpel. Kanske till och med trasch i vissas ögon. Men vilken tur att jag struntar i det då. Haha. Har alltid gått min egen väg. Och vi älskar faktiskt att campa. Men jag måste bekänna att det är inte direkt så att vi åker ut i skogen vid nån sjö och fiskar en vecka i all primitivitet, utan oftast lyxar vi på femstjärning Camping, och då är det oftast Gullbrannagården i Halmstad som gäller! Vi har velat fram och tillbaka om vi skall ha husvagn eller inte, för vi är ju även utpräglade resemänniskor som vill se oss omkring, men vi bestämde oss för att göra både och. ;) Och det är väldigt fördelaktigt att ha en egen husvagn när man som vi har hund, håriga varelser är sällan välkomna i stugor eller hyrhusvagnar.

I lördags gjorde vi alltså slag i saken, vi åkte upp till Mariestad och köpte denna gamla pärla från 1988. In i en iskall lada skulle vi knö in oss i den lilla husvagnen för att inspektera i mörkret. Jag tyckte allt var bra, för jag ville ut i värmen! I solen. Patrik drygade sig däremot med en ficklampa och gubben tjötade sönder oss i en timme. Han räknade upp alla fel, och det får man väl se som nåt bra, då var han väl ärlig? :) Dock var det inga stora "fel", utan mest små skavanker som gamla husvagnar kan ha. Vi får med ett helt nytt förtält och markis oxå! Gissa om jag längtar till sommaren nu? :)

Fel låt vann förstår i melodifestivalen. Salem al Fakir skulle självklart har vunnit, men jag är iallafall glad att inte den urusla dagislåten "manboy" eller någon av blondinerna med "sina" pinsamt dåliga sånger gick och vann. ;) Annas låt var helt ok, men den är för mesig och medioker för att ta hem segern i europa.

Vädret. Är det inte underbart så säg?! Jag var nyss ute med en överlycklig vovve på långpromenad i solen, han fick va lös för han är så duktig och glad! :) Springer uppepå snön som en galning och rullar och har sig!

Nu ska jag läsa lite i en totalt obegriplig teologibok på engelska, sen ska jag nog smita ut på en egen långprommis/lite jogging. ;)

Kram vänner!

tisdag 9 mars 2010

Tandläkarväder

Har vi inte just nu! Nej vi har SOL och underbart "förvårsväder"! :) Många promenader blir det nu, eller kanske lika många, men lite mer långa. :) Tänkte träna igår men hade ingen lust att stänga in mig i en svettig lokal i det vackra vädret, så det blev en långpromenad med hunden istället. Livet kommer tillbaka till en känns det som, man vaknar upp ur sitt (mentala) ide och "föds på nytt" igen. Alla ser gladare ut, vilket är behövligt efter vinterns dyngsura miner. Välkommen vår!

Idag ska jag med sonen till tandläkaren. Vilken tid? Jo 10.55. Mitt i lunchen. Fast jag sagt till dem flera ggr att han måste äta i skolan, så en tidigare eller senare tid, men trögheten är total. ;) Tur att han älskar tandläkaren iaf. (japp) Det blir väl en lunch på chili thai, något måste ju pojken äta. McDonalds undviker jag i det längsta. Sen kanske vi tittar på några överdragsbyxor, det måste de ju ha i skolan (och hemma) men nu när det blivit varmt vill han ju inte ha tjocka termobrallor på sig. Förståeligt.

Helgen var ganska lugn för mig, lite mindre lugn för Patrik. Han jobbade hos min mamma hela söndagen, sen följde hon med hit och fikade. Vi möblerade om Isacs rum och satte in en garderob som han kan ha sina femtielva klubbor, trälister, pulkor och annat skrymmande i. Blev rätt så bra, men nu behöver han en ny matta. I den gamla misstänker jag att man kunde hitta en farm av små "söta" märkliga mikroskopiska djur. Blir endel spill där inne när det jämt hänger två-tre kompisar. Isac har ägnat sig åt att pärla jättefina grejer i helgen, bildbevis kommer senare.

På lördag ska vi titta på en husvagn! Fick nog av att någon jämt han före på de vi ringde på, så jag satte in en annons på blocket. Och vips så ringde det flera stycken, så nu fick vi svårt att välja istället. Dessutom finare vagnar till ett billigare pris. :) Mariestad ska vi bege oss till och titta på en gammal pärla från 1988. :) Liite tantigt inredd kanske, men annars har den allt. Nytt förtält. Så den duger utmärkt i sommar på Gullbrannagården och lite annat! Ta hem den kanske vi inte gör än, svårt att ens köra bil på vissa ställen, just nu står den i förvaring och än känns det lite kallt för camping. :)

Nähä, nu ska jag fixa det som fixas kan med hemmet och min utsida.
Ha en underbar dag ute i solen alla!

tisdag 2 mars 2010

Det regnar köttbullar!



För att Patrik skulle kunna lägga klart golvet i hallen i lugn och ro (och vi slippa det mindre trevliga ljudet från en såg och annat bankande) så gick jag och sonen på bio i söndags. Tror ni kan gissa vilken film vi såg. Måste säga att jag återigen blev positivt överraskad. Tycker den typen av film annars kan bli löjligt överdriven med för mycket gapande, schablonmässiga uttryck, det regnar klychor ;) osv..Men som sagt, denna film kan jag varmt rekommendera till alla vuxna och alla barn. :)

Golvet blev för övrigt väldigt fint. Duktig gubbe man har! Så skönt att slippa den där hemska plastmattan a la öststat 80-tal. Nu vågar jag bjuda hem folk igen, så välkomna hem till oss! ;) Just nu är jag dock sjuk, sov till 11.30 idag, har nog inte hänt på si så där 5 år eller nåt. Går alltid upp 6.50 och fixar iordning Isac till skolan, sen är det plugg och hemarbete för hela slanten! Och hundutgång! :P

Ha en finare dag än jag har just nu. Ska försöka krya på mig!