måndag 9 mars 2009

Mia mitt i livet

Hejhej!

Tänkte mest säga: Jag lever och har hälsan! Har fått fast jobb så jag hinner inte spendera så mycket tid vid datorn, än mindre blogga som jag knappt tog mig tid till innan. ;) Å andra sidan kan man ha en sån där blogg där där man skriver en eller två meningar 4 ggr om dagen. Små käcka listor, en aha-upplevelse, ett lite halvsnuskigt skämt eller andra tokigheter som man lixom bara "pytsar in" när man har en stund över. Fast mina skämt skulle vara rumsrena. Just nu råkar jag ha en liten stund över innan jag ska duscha och åka ned och klippa mig om de har tid. Mina toppar är inte fräscha. Jag är en sån som väntar till det absolut är nödvändigt, det är dels en pengafråga, dels en "åh nej-ni kommer klippa för mycket-fråga". Känns alltid som de klippt flera decimeter. ;) Nu när man äntligen lyckats spara ut sitt blonda svall så vill man ju helst inte bli av med det.

Helgen har varit lugn och skön. Isac spelade i vanlig ordning innebandy, sen åkte vi till några kompisar och fikade, gick husesyn samt spanade in deras "pool" på nedervåningen. ;) Det blir nog bra till slut! Möte på söndan som vanligt, sen hyrde vi några rullar och satt och myste med inne. Att gå ut och sätta sig och "njuta" i det "vackra vädret" kändes inte så lockade.

Vi ska inte till egypten. Vi ska hem! De ställde in vår resa till egypten pga för få anmälda. Så det återstår inte så många alternativ om man vill ha sol och bad i april än kanarieholmarna. Men det ska bli riktigt gött! I somras fick vi ju blott 4 dagar totalt tillsammans. Semester alltså. Vi skall nu fira att jag fyller 30 hela år samt att vi gått och gift oss. ;) Sunwing resort arguineguin ska vi bo på. Om ni har sett "charterhjältar" på Tv så et ni var vi ska. Känns otroligt skumt att åka till Gran Canaria och bo på hotell som vilken turist som helst, men åå så skönt att slippa alla vardagsbestyr en vecka! :)

Detta skrev jag igår, sen ville hunden desperat ut. ;) Så idag är det tisdag, och jag jobbade min första kväll själv igår! Det gick jättebra! Ska jobba ikväll igen. Klippningen blev bra den med. Dyr men bra. ;)

Jag fick just en briljant idé. Jag ska gå in här varje dag och skriva "dagens ord" och då är det mer en tanke från mig än just ett bibelord som kanske endel av er fasade för nu. Haha..men dock kan jag inte lova att tankarna inte är färgade av bibelns innehåll och syfte. Läs och begrunda kära vänner.

Dagens tanke: Vad lever du för? Mitt i allt jobbande, pryljagande, pysslande och fixande. Tänker du någonsin på vad meningen med just ditt liv är? Det är som att folk lixom förtränger att de ska dö en dag. Och om man nu dör så måste man ju minst vara 80 år så många kanske tänker att de har många år kvar att "förändras" till en bättre människa. Men faktum är ju att dagen kan vara idag, när det är dags att lämna denna jord. Lev idag som det vore den sista dagen i ditt liv, och fortsätt så resten av livet tills du ska vidare. Tror du att du förmultnar i jorden eller blir en häst i nästa liv är det helt ok, var och en får tro vad de vill. Jag vet att du har hört detta innan, men precis som jag kanske du viftar bort det. Alla vet ju vad jag tror, och jag kan ärligt säga att utan den tron skulle jag inte vilja leva. Nu säger jag inte: Du ska tro som jag! Utan vad jag ber dig om är att reflektera lite. Stanna upp och fundera på om du har full frid över ditt liv och din död.

2 kommentarer:

Fotograferande Maria sa...

Hej! Kul att du trivs på jobbet. Jag undrar om du ska med och träna på onsdag kl 18:30? Du kan åka med mig om du vill jag åker 17:50 och ska "lämna in" J på Synsam. Kram Maria

Anonym sa...

Blev klippningen bra då? Du r lite som jag, jag klipper mig INTE i onödan, tycker att jag nyss vart och det är ehh hmm, typ 3 månader sen.. Men när jag väl klipper mig så vill jag att det ska synas och så gör jag nåt jag ångrar sen! ;) Bra ide med dagens ord!! Klok tanke som jag kanske efterapar! ;) Kram /Ebba som inte kan logga in som vanligt... ;)