onsdag 2 juli 2008

Tjoflöjt!

Jösses vilken lökig hälsning, men vad gör man inte för lite uppmärksamhet? Måste man vara så förutsägbar jämt?! ;-) Jag är nog rätt töntig eg, så tjoflöjt passar bra. Nu är jag tillbaka, fast det egentligen är nu man borde låta bli att blogga. Sommar, sol och allt, men jag ska försöka att inte göra varje inlägg till Mitt Livs Novell. Kan ju lixom inte berätta om allt som hänt sen sist, det är ju en del på sisådär en månad. Eller inte. Beror på hur man ser det. Fast lite flashigt har det varit, även i världens ögon. ;-) Jag och en polare har tex varit i arablandet Tunisien. Det var en upplevelse! Hehe...Ja men det var ett underbart klimat och stranden var vit och havet turkost. Helt underbart måste jag säga! Skulle lätt kunna åka dit med familjen, då kanske man skulle slippa alla klängiga arabkillar, ja killar-inte män ty en av dem var blott 10 år. Do you have husband??! Jag kände en hand på min midja när vi gick längs strandpromenaden. Men lilla vän sa jag, gå hem till mamma! Annars var standardfrasena: Where do you come from? Russia?? Norway?? Germany?? Sweden??! Cant you speak??! För det var det enda sättet att bli av med dem, att totalt ignorera och låtsas vara osynlig. Kändes ju väldigt osvenskt, otypiskt Mia och otrevligt men vad sjuttsingen gör man? Ganska kul var det ibland ändå. ;-) Jag och kompisen gick flera mil om dagen kändes det som trots att taxi kostade ingenting. Men vad mycket man fick se (kul) och vad många skamliga förslag man fick längs vägen (mindre kul)

Vi har skaffat en voffsing! För vår gamla älskade Timmy är borta...:-( Vi var tvugna att avliva honom, han fick tillbaka sin tråkiga sjukdom med roliga namn...Analsäcksinflammation. Vilket innebär att tarmen i princip höll på att krypa ut, han hade bölder där bak och även om vi skulle operera (för andra gången) skulle det komma tillbaka. Han led och hade så ont och det ville vi inte utsätta vår gris för mer. På det ett heltrasigt öga och ett halvblindt...Iaf har vi nu en ny trasselsudd från Halmstad som är en blandis även han mellan Shih tzu/Cotton de tulear. Ett underbart busfrö. Man kan inte gå en meter utan att folk ska klappa, fråga och pluttinutta med det levande lilla gosedjuret. Ett gosedjur med vassa gaddar! För hans sockersöta utseende återspeglar inte hela sanningen. Han är bitsk det lilla odjuret och kaxig som två dobberman ihop! Haha...men han är ju bara valp...och valp det innebär utgång mitt i natten (fast de senaste två nätterna har han sovit ändå till husses väckarklocka ringer kl 6!) EG han som borde gå ut med trollet då ju men kruxet är att Husse "bara ska tvätta sig, borsta tänderna och helst dricka kaffe först" och då har ju lilla Bamse gjort sängen till en toalett för längesen! Sen ska djuret ut flera ggr om dagen med ju, och hur lätt är det när hela gårdens ungar flyger på honom och vill bära? ;-) Nu har har iaf redan hunnit med både Stadsparken och Åsabadet. 2 hela utflykter med 2 hela sovstunder i gräset! Ska sätta in en bild på Bamse sen när jag lyckats få in dem från videokameran.

Midsommar firade vi på Gullbrannagården. Och det må jag säga att det var en av de absolut bästa midsomrar och semestrar vi någonsin haft! Vädret till trots! Vi hyrde husvagn och det mina vänner är så smidigt och bra så! Billigare (och bättre) än stuga och givetvis bättre än tält. Men imorgon ska vi tydligen tälta iaf, på en så lyxig camping borde det ju funka. Och har man köpt ett dyyyrt och stooort tält ska man väl kanske använda det oxå? Men när vi köpte det tänke vi: Oj vad vi är frilufsiga och så, när vi eg borde tänka: Usch vad vi är bekväma, detta tält kommer aldrig slås upp. Men sanningen gör ont! :-)

Idag är det sol, sol och sol ute. Nu älskar jag sverige och är jättesvensk! Sverige är världens bästa land, så vackert och härligt! ;-)
Idag blir det utevistelse såklart. Var när och hur vet jag inte än. Spontaniteten får råda! Isac kommer nog mest tjata om Gullbranna idag, det är hans paradis. Nu blir det minisemester men i slutet på juli åker vi på maxisemester till Stockholm och Uppsala! YAA!! Ser fram emot det så otroligt mycket! Igår fick vi ett fantastiskt bönesvar, det är så man tappar andan. Tack käre himmelske Fader! Ni som tycker jag är en dåre får gärna tycka det, för hade ni inte tyckt det vore jag förmodligen andligt torr eller död. :-/

Ha nu en välsignad dag allihopa! (underbar på jordiska)

2 kommentarer:

Fembarnsmamma och student sa...

Hej! Du har ett pris att hämta hos mig :) Jag gillar din blogg....

www.jasmin.net sa...

Hej!Fantastikt bra och tänkvärt skrivit..ha det gott allihopa..
kram G o M och dom övriga..