tisdag 28 december 2010

Jul 2010



Bilden är ju som ni förstår inte från årets jul, utan förra årets i Egypten. :)

Tänkte det var dags att skriva lite, det var ju ändå typ en månad sen sist. ;) Vi har haft en underbart lugn och mysig jul hemma, jag och mina pojkar. Patrik gjorde sitt berömda julbord, Isac öppnade sina julklappar innan vi ens hade hunnit äta färdigt...hehe..han hade längtat i flera veckor. Det bästa var att även om det inte var några tv-spel, mobiler eller annat dyrt utan bara "nyttiga" saker så som notställ till trumboken, trumpinnar, cd-skiva osv så blev han jätteglad! Fick världens kram efter varje öppnad julklapp. :) Han fick ett geni-spel av morfar och Maggan, det spelade vi sen hela kvällen. Inget för mig kanske ni tänker, men nu var det ju Geni JUNIOR så även jag kunde svara på några frågor. Haha. En vit jul i dubbel bemärkelse blev det, och trots att inga släktingar vill fira med oss blev det som sagt en underbar jul. Vem vet, kanske var det en bidragande orsak tom. Det finns ju inte bara fördelar att fira med hela tjocka släkten som ni vet. ;) Vi bytte såklart inga julklappar med varann, men däremot kom mannen hem med en julklapp hela familjen. Han skulle hämta en gran och var borta i 3 timmar, så jag anade och hoppades att han även hämtade detta gåband (löpband). Det har använts flitigt av alla utom köparen. Men han ska visst träna i Thailand heter det. ;)

Juldagen blev vi ju i för sig hembjudna till Mormor och Martin. De hade dukat upp ett så fint julbord som vi njöt av. Sen blev det massa goda kakor, knäck och kaffe på det. Dit och hem fick vi be en bön att vi skulle komma ur det levande, isbana hela vägen och uppe i backarna var det ju förstås värst. Liseberg, släng dig i väggen! ;)

På annandagen tyckte vi det var dags att gå till kyrkan. Dock tänkte vi hoppa sången och det i början eftersom det var en gammal tant som sjöng tantsånger. ;) Så vi kommer vid 10.50 tyckte P, för då börjar predikan. Vi sjöng några sånger och sen var det förbön. Så nej, vi hade nog missat predikan ändå. Det blev ett kort möte. hehe
Eftermiddagen tillringade vi faktiskt på BIO (det händer ju inte varje dag)! Patrik överraskade lite med att boka (gillar hans ökade spontanitet på senare år) ;) Vi barnanpassade det lite och såg en animerad film, "Megamind" eller nåt sådant. Lite seg i början, men sen kom den igång och vi vuxna kunde ju även se ett budskap. Precis som med Shrek-filmerna, och det är ju samma regissör, så det är ju ingen slump.

Idag jobbar inte Patrik, han har semester nu...konstigt att han då åkte iväg i arbetskläder nyss? Men det är ju så med karlar, iaf min, han måste göra nåt "vettigt" åtminståne en del av dagen. Nu är han iväg och fixar i sitt garage. Snart åker vi till Thailand! Ska bli helt fantastiskt underbart att lämna denna sibiriska kyla och snö. Oj vad vi ska gosa med maneter, hajar, mygg och apor. ;)

Jag själv står i valet och kvalet om jag ska orka stångas med reagalna människor uppe på a6 när jag diskat och duschat. Behöver några saker till resan. Men det är väl bara att ta sats och plöja på. :) Inatt har sonen faktiskt sovit över hos en kompis (det brukar alltid vara någon kompis som sover här annars), så igår hade vi lite myskväll jag och mannen. Bamse fick vara med på ett hörn oxå. I soffan!! haha..kollade på en beckfilm på Canal+, en riktigt ung och ledsen Persbrandt. Snyft. ;) Nä vad fjortis detta låter, dags att sluta blogga.

Ha en underbar fortsätting och ett Gott nytt år!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt med ett låångt inlägg om Julen 2010...Önskar hela familjen
Gott nytt år...Kram

Fotograferande Maria sa...

Hej! Trevligt att läsa om er jul! Hoppas ni får en trevlig tripp :) Kram Maria
http://www.mariasdagbok.blogspot.com/

CC sa...

Trevlig blogg du har!
Alltid roligt att läsa om hur andra har d!
kram c

internet marketing blog sa...

Looks like you have a lot of fun together. :)