söndag 9 november 2008

Underbara helg

Ahh vilken underbar helg! Eller hur ernst? ;-) På lördagen skulle egentligen sonen spelat innebandy-turnering men min kloka man tog fel på bokstav (B och D låter ju så hopplöst likt) så efter trekvarts yrande genom idrottshallar över stan och kålgård så åkte vi och handlade lite. Bytte min mobil mot en annan likvärdig på mediamarkt. Min andra mobil hör man inte vad människor säger i, och det är dumt tycker jag. Min son däremot tycker inte det är en viktig detalj, utan att man kan ta bilder (med en klart undermålig kamera) är betydligt viktigare. Han fick alltså min gamla mobil. Genast ville han ladda över sin kompis "coola låt" vilken i detta fall var Björn rosenströms "pojkarna som busar". Tråkiga mamma satte givetvis stopp för detta för jag tycker inte det är någon passande melodi för ett barn. Men "glänsande blåa sockiplast" var OK.

Nåväl, på lördagen var min moster och hennes gubbe här, Min man bakade scones och till det hade vi klassiska tillbehör som marmelad och ost. Mumsigt värre! Vi pratade och tittade på massa bilder från bröllop, dop och Gran Canaria. Bamse var pinsamt olydig, men han undrar väl vad det är för saker som kommer (inte matte och husse) så dem måste man ju provjucka....haha..han är alltså inte van vid andra här inne än just oss. Men man måste ju börja någonstans! Och jag fostrar bäst jag kan med "bett" och "lägga på rygg" a la Ceasar. Egentligen vill han ju bara pussas men alla uppskattar inte hans blöta tungkyssar.

Söndagen började med möte i vanlig ordning, jag tror ingen lämnades oberörd av dopet och vittnesbördet av först en ung iransk kvinna och sen vittnesbörd av hennes tolk. De var muslimer innan. Den sistnämna kvinnan och hennes man ska åka till Iran trots dödshot, numera är det nämligen tillåtet att avrättta alla som konverterat till någon annan religion från islam, men hon litade på Jesus. Sen sjöng hennes man en helt otrolig sång, en sån där vemodig som brukar handla om allah eller landet, men nu handlade om den enda sanningen och vägen, Jesus Kristus! Helt otroligt starkt!
Efter denna fantastiska upplevelse till en mindre fantastisk: Monkey town. Men sonen fick iaf leka av sig ett par timmar. Slutade dock med en smock från en aningen vild och stor tjej...sen åkte vi och handlade till Flygande Jacob som mannen lagade.Mmm det godaste jag ätit på länge, tack underbara man! Mitt huvud hade sen jag vaknade känts sprängfärdigt. Så fortsatte det och idag är det tyvärr inte mycket bättre. Men det kunde varit värre, tex att man levde i Iran och kunde sprängas på riktigt om man bekände sin tro. Eller öht. Sprängas i luften.

Nu ska jag jobba...:-)
Kram och ha en härlig dag!
Blås inte bort!
Eller drunkna...;-)

3 kommentarer:

www.jasmin.net sa...

Låter som ni har haft en välsignad helg,själv var jag och hämtade korten från ert bröllop igår.
Vi kan ju kika på korten tillsammans en dag kramar om

The Cheshire Cat sa...

Hejsan!
Tack vad snällt av dig! Alice har haft en fantastisk dag med många vänner och paket.
Hoppas att allt är bra med er? Jag får gratulera till bröllopet (lite sent..) Vore trevligt att träffa er nån gång, kanske en hundpromenad när vädret tillåter? Kram

Småbarnsmamman sa...

Hej.. Igår var dock en mindre rolig dag på blodprovsfronten, misslyckades på en patient & sedan förföljde det mig hela tiden