onsdag 21 januari 2009

Gud hör bön!

Tack ni som bad för mig, jag blev mycket bättre på söndagen!! Fortfarande lite hosta, men det kan man ju leva med. Kalaset blev otroligt lyckat!! Isac var eld och lågor både innan och efter (dock lite tröttare efter). De fick mat, glass och godis och lekte som apor tills de storknade. ;) Isac fick jättemånga fina presenter, precis det han önskade sig med och lite till! Alla verkade nöjda och glada, vår nerver var intakta och inga större olyckor inträffade. Blott en liten repa på en tumme här och en spark av egen fot på kinden där (samma olyckskorp på båda).

Vi hade trevligt sällskap hela tiden av en pappa, han berättade om sina dejter osv. En enorm våg av tacksamhet sköljde över mig för att jag slipper det. Haha! Visst, var dag är inte en eufori av romantik och spänning, men det finns inget bättre än äkta kärlek, vilket ibland oxå innebär konflikter. Men de reder man ut och går vidare, att "byta objekt" har sällan hjälpt någon. Gräset är inte grönare på andra sidan, det har jag fått erfara. Något som förvånar mig är att många tror att de inte har någon skuld i en skilsmässa utan det var bara den andra det var fel på-inte mig inte! Sen skiter sig nästa förhållande med, och nästa och nästa. Kanske dags att tänka efter? Alla har vi fel och brister! Det är bara sig själv man kan förändra.

Idag är jag hemma med sjuk son. Fast han är inte så värst sjuk egentligen, utan mest lite kass i kistan. Och det verkar bättre nu. Skönt att han har sin mamma hemma i de lägena, när det kommer sådär akut på morgonen. Han var tom på väg till skolan, påklädd och allt men fick magknip igen och stannnade hemma. Nej det är inte vinterkräksjukan. Man kan ha ont i magen ändå-på vintern.

Skrev egentligen fel i förra inlägget, har faktiskt ett visst mått av allmänbildning i min lilla hjärnbank. Hehe..Visst vet jag att hamas är palestinier. Hatar krig och orättvisor så det är ovesäntligt vem som är vad. Ska bli kul och intressant att befinna sig nära israel i april. Då bär det av till egypten för er som ej visste! :) Ska bo på ett fint hotell med all inclusive i Sharm el sheik. Vi firar att jag blir tant och att vi gift oss! God mat, rekreation, snorkling, sol och bad står på schemat! Mmm längtar..Skulle gärna åka idag!

fredag 16 januari 2009

Fred-dag

Ja om det ändå vore så väl. Att idag var fredens dag i Gaza (och andra krigsdrabbade eller utsatta ställen i världen. Jag är inte så väl insatt i konflikten, vet knappt om Hamas är israeliter eller palestinier (men jag tror de är israeliter). För mig spelar det ingen som helst roll, jag är pacifist och emot allt vad landsgränser, krig och våld heter. Det enda förbund som finns är det i Jesus Kristus, i Honom är vi alla lika! De jag lider mest med är ju de små såklart, barnen och andra civila. Tänk på att det skulle kunna vara ditt barn, din syster, din mamma. Önskar man kunde åka ner och hjälpa till, men det verkar svårt ens för FN och liknande att få komma in. Så jag får bidra ekonomiskt så länge...Och be

Från det ena till det tredje. Jag är förkyldare än förkyldast och det verkar aldrig riktigt ge med sig! Vill verkligen inte beklaga mig då det finns de som har det mycket värre, men man undrar ju vad det är för elaking till envis bacill som tagit fäste i till och med MIN vanligtvis så motståndskraftiga kropp. Nu har jag ont i halsen IGEN för tredje omgången, när andra förkylningen (som flöt ihop med den första) inte har gått över ens. Jag vill ju UT och TRÄNA och annat aktivt, men det pallar man ju inte när kroppen är matt och öm,näsan rinner, huvudet värker och halsen brinner. SKA bli frisk till på söndag då sonen har kalas på Monkey Town (plus poolspel i månsarp i morgon), och SKA definitivt bli frisk till månadsskiftet då vi ska till stockholm/uppsala med Kören!! Så ni som tror, kan ni vara snälla att be? Alternativt beordra sjukdomen att lämna min kropp i Jesu namn!! ;)

Nu pep det visst i telefonen. Finns bara två alternativ. Antingen är det från maken, eller från Tele2.

Jag önskar er alla en härlig helg!
Kram

tisdag 13 januari 2009

Isac 9 år!!!!!



För 8 år sen var det en av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Och en av de lyckligaste i Patriks liv förmodar jag! :) Den första förlossning han var med på, så det var speciellt och spännade för honom med! Jag kom in till sjukhuset vid 4 på natten och Isac föddes på ca 17 minuter kl 13. 13.18 närmre bestämt var han ute!! Det sa bara tjoff, eller? ;) Minns det som igår men ändå känns det nästan som det aldrig hänt, som det var en dröm som jag nu vaknat upp ur lixom. Han är STOR och LÅNG nu lilleman!


Den söta flickan på bilden är ej Isacs lillasyster tyvärr, men en väldigt fin bild.;)

Masade mig upp 6.30 och gjorde pannkakstårta till födelsedagsbarnet och tågade in med. Trodde faktiskt han mygelsov men han sov faktiskt! Ett litet paket fick han. Patrik fick sjunga högst då det endast kommer kråksång ur min mun just nu. En glad Isac trallade iväg med glass i ryggsäcken till skolan som han ska bjuda på. Hoppas han kom ihåg att ge den till fröken så hon vidare kunde placera den i frysen, annars väntar en "trevlig" överraskning i eftermiddag!

I eftermiddag blir det för övrigt Mc Donalds enligt födelsedagsbarnets önskan samt Marängsviss hemma med morfar och en eller fler polare. På söndag kalas på Monkey town! Gissa om Isac ser fram emot det...;)

fredag 9 januari 2009

Vår i Januari!

Ja snacka om att jag blev förvånad nu när jag efter duschen fick min uppmärksamhet påkallad av vovven som ville gå ut. Jag pälsade på mig vinterjacka, stövlar samt mössa men när jag kom ut slog värmen emot mig, fåglarna kvittrade och solen sken från en klarblå himmel! Jag bara log och tackade Gud! Började bli smått desperat efter sol nu, och äckligt trött på snö och kyla, att boka en sista minuten anywere the sun is kändes som en mycket bra idé, trots egentlig ekonomisk omöjlighet till detta. Tror inte det är många som i januari månad har så fett på kontot att de lätt skulle skänka hälften till välgörenhet. Man är nästan själv i behov av välgörenhet.

Mannen verkar trivas i Tenhult då han tillbringar även denna fm där. Dock är det nog snarare en nödvändhet att rensa utan allt skräp samt sortera upp resten. Han har nämligen sitt lager där. Och det är betydligt mer ett lager än ett sommarställe för oss inuläget. Men det skall det ju bli ändring på till sommaren! Sägs det...
Jag tror stackarn är skapligt varm om benen då jag hurtigt proklamerade: Klart du skall ha långkalsonnger på dig idag med, varför chansa?

När Isac kommer hem från skolan idag ska vi bege oss till Rosenlundsbadet. Vi tänkte ta med en kompis med, kanske den kompis som Isac sov över hos inatt. Och där måste jag nog erkänna att det blev lite typiskt svenskt iallafall, man skall ju bjuda igen sägs det. Mamman till den pojken är dessutom ensamstående med två barn och då får man extra dåligt samvete. Hon lät en pojke till sova där trots att hon var dödens trött efter massa jobbande och sen ensam med två barn på det! Hoppas vi möts av glada hallelujarop, eller åtminståne glada jaa-rop, och inte neeej, vi vill byta pokemon och spela tv-spel-bröööl. Nu när det fina vädret kommit är det slut på det!

Ha en fantastisk dag i vårsolen!

torsdag 8 januari 2009

Ja se det snöar!

Då är det rätt gott att sitta här inne under filten! :-) Värsta snöstormen och gubben skulle givetvis åka till stugan i Tenhult. Har man inte problem får man ta och skaffa sig det! ;) Får be Herren att skona honom från eventuella olyckor. Nu efter jag hade gjort mina sysslor tänkte jag: Vad gör jag nu? Jo jag slänger in ett inlägg! Jag bloggar ju som ni vet inte kontenueligt, utan precis när jag känner för det! Sån är jag väl lite öht, inte precis en pusselbit i "Lilla-landet-lagom" pusslet. Min måttstock är då hellre bibeln som jag tror är Guds ord än vad gemene man i svealand "tycker och tänker".

Vår jul och nyår var helt underbara. Trodde jag hade skrivit om det redan, men jag raderade nog det inlägget sen. Julen spenderade vi hemma i lugn och ro med Patriks eminenta julbord, en hel del julklappar till isac och inga till oss själva. En riktigt fridefull jul med fokus på det viktiga. Nyår firade vi i Uppsala på Livets ords nyårsfetival, så den var inte riktigt lika fridefull men nog så underbar!! Grym förkunnelse, lovsång, rock av ett band som heter Bluetree och en fantastisk nyårsvaka med en kille som jonglerade med knivar, eld och diverse andra saker, sen var det massa musik, sprutande eldsaker och bollar som studsade runt bland publiken. Allt avslutades med ett hejdundrande fyrverkeri, utan tvekan det finaste jag sett någonsin och jag tycker absolut det var ett smart drag, dels för att locka dit folk, dels för att de verkligen är värda det med tankte på allt de gör för människor runt om i världen. De har en väldigt utbredd och omgripande mission i världen och gör massa för ungdomar i Uppsala, hur många är beredda att stå och frysa halvt ihjäl hela nätterna utan betalning av er som tänker kritiskt nu? Eller åka till krigsdrabbade länder med stor risk att förlora livet själv? Just det.

Har tagit tag i en del saker i mitt liv som tyngt mig ett tag, jag har alltid varit alldeles för snäll och det utnyttjar tyvärr folk. När man sen sätter ned foten blir det sura miner vill jag lova, men innan jag blir totalt utbränd själv sätter jag alltså en gräns. Kärlek och omtanke är inte att säga ja hela tiden utan även att våga säga nej och säga sanningen om det behövs. Jag vill bara umgås med människor som har ärliga motiv och tycker om mig för den jag är i fortsättningen, vad är det annars för "vänskap"? Om man ljuger och bara tar och tar utan att ge? De som bara hör av sig när de har själviska motiv bakom. Den sortens ytliga "vänskap" är jag sjukt trött på och kan lätt vara utan!

Jag är så oerhört tacksam att jag har åtminståne en människa som jag vet att jag kan lita på till 100%. Det andra får jag lämna i Guds händer. Det känns tryggt! :)

Jag önskar er en härlig dag! Bli nu inte totalt insnöade! ;)
KRAMAR